Bijeli sljez korijen čaj 40 g

Čajevi
6,80
KM

• sadrži visok postotak sluzi

• je bogat antioksidansima

• dodatak prehrani

• pomaže kod tegoba dišnih puteva

• pozitivno djeluje na smirenje organizma

Bijeli sljez je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice sljezovki, a korijen bijelog sljeza koristi se u ljekovite svrhe, sadrži velik postotak sluzi te se zbog toga koristi kod problema sa dišnim putevima.

Sljez potječe iz Afrike, a danas raste i u nekim dijelovima Europe. Drevni Rimljani i Egipćani su ga koristili kako bi nadomjestili nedostatak povrća u organizmu.

Bijeli sljez je zeljasta biljka koja je uvelike rasprostranjena na području Europe i zapadne Azije. Ima sivkasti ljekoviti korijen, dlakave nazubljene listove te cvjetove s pet bijelih ili ružičastih latica. I cvjetovi i listovi sljeza su upotrebljivi, a danas najčešće možemo pronaći čaj od korijena sljeza.

Sljezov korijen se zapravo natapa u hladnoj vodi kako bi se sačuvale korisne sluzi koje se pri visokim temperaturama razgrađuju i gube svoja ljekovita svojstva .

Čaj korijena bijelog sljeza sadrži visok postotak sluzi pa je zato pogodan za održavanje zdravlja dišnih organa te čišćenje usne šupljine.

Sastojci: Bijeli sljez korijen (Althaea officinalis, radix) 100%

SASTOJCIu 1 šaliciu dnevnoj doziBijeli sljez korijen3,0 g9,0 g

Način pripreme: 1 žličicu čaja (3,0 g) preliti s 2 dcl prokuhane i ohlađene vode, ostaviti poklopljeno barem 30 min. uz povremeno miješanje. Procijediti i po potrebi malo zagrijati. Piti 3 puta dnevno po 1 šalicu čaja.

Način čuvanja: Čuvati na suhom i tamnom mjestu na temperature do 25°C.

Napomena: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Pogledajte još:
Made on
Tilda