Čaj Kamilica cvijet 40 g

Čajevi
4,70
KM

• bogata antioksidansima

• hidratizira vaše tijelo

• pozitivno djeluje na smirenje organizma

• pozitivno djeluje na imunološki sustav čovjeka

• bogata flavonoidima i seskviterpenima

Kamilica cvijet (Matricariae flos) je biljka bijelih cvjetova koja je raširena po cijeloj Europi i Aziji, a raste samoniklo. Karakteriziraju ju brojna ljekovita svojstva od kojih je najpoznatije svojstvo umirujući učinak na organizam.

Kamilica je jednogodišnja biljka sa stabljikom visine od 20 do 50 centimetara. Listovi su joj sitni, a cvjetovi, koji se nalaze na vrhovima grančice, su u sredini žuti, oivičeni bijelim jezičastim laticama.

Biljni čaj od kamilice dobiva se upravo od cvjetova ove biljke, a jedan je od najpopularnijih čajeva u Hrvatskoj, ali i svijetu. Riječ je o otpornoj biljci koja najbolje uspijeva na sunčanoj poziciji i dobro dreniranom tlu. Cvjetovi se beru kad se otvore za vrijeme sunčanog dana. Sušeni cvjetići ove biljke koriste se za izradu ukusnog čaja.

Za tim slatkastim i mekim okusom posegnut ćemo vrlo često, a ponajprije kad se želimo opustiti, kad nas muči nesanica, kad tražimo način kako se riješiti nakupljenog dnevnog stresa. Najbolji je topao, jer tada eterična ulja kamilice, koja mu daju blagotvorna svojstva, optimalno djeluju.

Čaj od kamilice izvrstan je saveznik ljepoti i zdravlju kože. Čaj od kamilice bogat je flavonoidima i seskviterpenima te ostalim antioksidansima koji imaju snažan pozitivan učinak na ljudski organizam.

Osim čaja, od cvjetova kamilice možete pripremati tinkturu, ulje i piling za kožu.

Sastojci: 100% Kamilica cvijet (Matricariae flos)

Način pripreme: 1 žličicu čaja preliti s 2 dcl kipuće vode i ostaviti poklopljeno 5-7 minuta. Potom procijediti i zasladiti prema želji. Piti 3-4 puta dnevno.

Način čuvanja: Čuvati na suhom i tamnom mjestu na temperaturi od 25⁰C.

Napomena: Čuvati od dohvata male djece.

Pogledajte još:
Made on
Tilda