Mate čaj 80 g

Čajevi
8,90
KM
  • Bogat vitaminima i mineralima
  • Sadrži kofein
  • Obiluje antioksidansima
  • Hidratizira vaše tijelo
  • Povoljno djeluju na metabolizam
  • Povoljno djeluju na mikrofloru crijeva

Yerba Mate (biljka mate) je zimzeleno drvo koje cvate od listopada do prosinca. Zeleni listovi i crvene bobice karakterističnog izgleda uspijevaju samo u Južnoj Americi gdje ga još zovu i “napitkom bogova”. Mate čaj je prirodan način podizanja energije, ali na ugodan i postupan način. U usporedbi s drugim stimulansima, kao što su kava, čaj, kakao i guarana, ovaj čaj osigurava uravnoteženo podizanje energije.

Biljka mate sadrži 11 vitamina i minerala te 15 aminokiselina.

Teško je usporediti mate čaj s bilo kojom drugom biljkom po nutricionističkoj vrijednosti. Mate sadrži skoro sve vitamine i minerale nužne za normalno funkcioniranje organizma, poput kalcija, magnezija, željeza, fosfroa, cinka, bakra, kalija, joda, vitamini B1, B2 i C. Napitak je žučkasto zelene boje, a sadrži kofein, teobromin, klorofil, eterično ulje i vanilin.

Mate čaj odlikuje jak i posebno aromatičan okus. Čaj lišća mate drveća prirodno sadrži kofein i izvrstan je kao osnažujući napitak.

Napitak ili čaj od mate lišća je argentinsko nacionalno piće koje se tradicionalno pije iz posuda napravljenih od calabash tikvi.

U njemu su prisutni i karoten, flavonoidi, polifenoli, tanini te pantotenska kiselina. Mate čaj sadrži kofein, teofilin i teobromin – poznate stimulanse koji su prisutni u čaju, kavi i čokoladi.

Sastojci: 100% Mate čaj (Ilex paraguariensis)

Način pripreme: 1 žličicu čaja preliti s 2 dcl vruće vode (70⁰C) i ostaviti poklopljeno 3-5 minuta. Potom procijediti i zasladiti prema želji.

Način čuvanja: Čuvati na suhom i tamnom mjestu na temperaturi od 25⁰C.

Upozorenje: Ne preporučuje se osobama s povišenim krvnim tlakom i srčanim poremećajima, trudnicama i dojiljama.

Pogledajte još:
Made on
Tilda