Rooibos, 80g

Čajevi
10,10
KM
  • Ne sadrži kofein
  • Povoljan za dojilje i trudnice, ublažava grčeve
  • Obiluje antioksidansima aspalatinima i notofanginima
  • Bogat mineralima željezom, kalcijem, kalijem, bakrom, fluorom, manganom, cinkom i magnezijem
  • Povoljno djeluje na metabolizam
  • Za trudnice i dojilje
  • Povoljno djeluje na mikrofloru crijeva

Rooibos čaj pripravlja se od fermentiranih, osušenih i usitnjenih listova južnoafričke biljke Aspalathus linearis. Rooibos je poznat po svom pozitivnom djelovanju na imunitet te po umirujućem učinku zbog kojeg je dobio naziv “majčino čudo”.

Čaj se ne pije samo zbog uživanja u ritualu, mnogo je zdravih razloga za ovaj napitak. Polifenoli, vrsta antioksidansa koje sadrže čajevi, uvelike pridonose dobrobiti cijelog tijela.

Rooibos biljka specifična je po tome što može rasti samo u Južnoj Africi, jer zahtijeva temperature između 40 i 45 stupnjeva danju i 20 stupnjeva noću, te čisti zrak bez prašine i industrijskih otpadaka. Rooibos čaj je poznat i pod nazivom majčino čudo. Na jugu Afrike se priprema gotovo 300 godina, a listići su mu igličasti te rastu na crvenom grmlju. Također je poznat pod nazivom “planinski čaj” ili “afrički crveni čaj”.

Za razliku od uobičajenog crnog čaja, Rooibos čaj ne sadržava kofein pa se može piti i prije spavanja jer djeluje umirujuće.

Izvrsan je način hidratacije tijela, niskokaloričan je i ima gotovo isti učinak kao voda. I djeca mogu piti rooibos čaj. Ovaj čaj možete piti u neograničenim količinama.

Kao i kod zelenog, bijelog i oolong čaja, i rooibos ne radimo u kipućoj vodi nego na 80 stupnjeva. Rooibos čaj najbolje je čuvati na hladnom, suhom mjestu u nepropusnom spremniku ili čak u hladnjaku. Preporučuje se hlađenje koje poboljšava okus čaja i produžuje mu rok trajanja.

Sastojci: rooibos 100%

Način pripreme: žličicu prelijte s 2-3 dl vruće vode, ostavite stajati 2-5 minuta. Zasladite prema želji.

Način čuvanja: Čuvati na suhom mjestu.

Pogledajte još:
Made on
Tilda