Čaj Diabetomix 20 filtar vrećica

Čajevi
4,90
KM
  • Pomaže regulaciji šećera u krvi
  • Ublažava osjećaj mučnine
  • Djeluje diuretično

Biljna čajna mješavina lista borovnice, korijena vodopije, lista koprive i zelenog čaja djeluje diuretično te uklanja višak vode iz organizma. Navedene biljke u fitoterapiji koriste se kao sastojci koji prirodno reguliraju razinu šećera i kolesterola u krvi.

Prirodni regulator šećera u krvi

Listovi borovnice se upotrebljavaju protiv stvaranja mokraćne kiseline te kao pomoć kod povraćanja, proljeva, želučanih grčeva, kašlja i šećerne bolesti. Listovi predstavljaju važan narodni lijek protiv šećerne bolesti, kojeg zbog njegovog djelovanja neki zovu biljni inzulin.

Vodopija je cijenjena kao ljekovita biljka jer sadrži veliku količinu inulina koji je poznat kao prirodni regulator šećera u krvi. Zbog velikih količina kalija koje sadrži ima diuretski učinak zbog čega je poznata kao učinkovito sredstvo za “čišćenje” krvi.

Studije su otkrile da kopriva pomaže u snižavanju razine glukoze u krvi (1), stoga može biti i dobra pomoć u liječenju dijabetesa. Ljekovite tvari prisutne u koprivi stimuliraju gušteraču na otpuštanje inzulina, dok istovremeno inhibiraju djelovanje alfa-glukozidaze – enzima zaduženog za razgradnju ugljikohidrata.

Pomoć u problemima s probavom

Već smo spomenuli kako borovnica i vodopija sadrže velike količine inulina, prebiotičkog vlakna koji pomaže prirodnoj regulaciji šećera u krvi, no, vrlo je bitno objasniti prebiotičku funkciju inulina i u probavnom sustavu. Prebiotici su neprobavljivi sastojci biljnog podrijetla koji hrane dobre bakterije i omogućuju im da prevladaju u brojnosti one potencijalno štetne. Mogu se rabiti i kao zamjena za šećer ili mast. Velika je prednost njihova moguća primjena i u dijabetičara, s obzirom na to da imaju niski glikemijski indeks (2).

Sastojci: borovnica list (Myrtilli folium), vodopija korijen (Cichorii radix), kopriva list (Urticae follium), zeleni čaj (Theae folium).

Način pripreme: vrećicu prelijte s 2-3 dl vruće vode i ostavite poklopljeno 10 minuta. Piti 1-2 šalice tri puta dnevno. Preporučujemo piti topli, svježe pripremljeni čaj.

Način čuvanja: Čuvati u zatvorenoj ambalaži, na suhom i tamnom mjestu, na temperaturi od 25⁰C.

Upozorenje: Nije za upotrebu kod male djece.

Pogledajte još:
Made on
Tilda