Omega-3 (laneno ulje) 60 kapsula

Natura Line
16,90
KM

• Snažan antioksidans

• Snižava kolesterol

• Doprinosi uravnoteženoj probavi

• Želatina u kapsulama je goveđeg podrijetla

Ulje lanenog sjemena je prirodni izvor omega-3 masnih kiselina biljnog podrijetla, a za razliku od ostalih ulja sadrži visoku koncentraciju alfa linolenske kiseline (ALA) koju često nazivaju „univerzalnim“ antioksidansom jer je topiva i u mastima i u vodi.

Ulje lana je bogat izvor lignana; fitoestrogena, spojeva koji svojom strukturom sliče estrogenim hormonima.

Djelovanje

Laneno sjeme (Linum usitatissimum) i laneno ulje, koje dolazi iz lanenog sjemena, bogati su izvori esencijalne masne kiseline alfa-linolenske kiseline tj. omega-3 masne kiseline zdrave za srce (1).

Laneno sjeme sadrži puno topljivih vlakana i lignana koji sadrže fitoestrogene. Slično hormonu estrogenu, fitoestrogeni mogu imati antikancerogena svojstva.

Upravo ta sličnost fitoestrogenima omogućava oponašanje djelovanja ili u nekim slučajevima smanjenje razine estrogena. Na taj način fitoestrogeni mogu utjecati na prevenciju osteoporoze, ublažavanje simptoma menopauze te snižavanje lošeg LDL kolesterola i triglicerida u krvi.

Laneno sjeme se može koristiti cijelo ili zdrobljeno ili u obliku praha kao obrok ili brašno, a laneno ulje je dostupno u obliku tekućine i kapsula.

Laneno sjeme i laneno ulje koristi se kako bi smanjili kolesterol i šećer u krvi te u liječenju probavnih smetnji (2). Laneno ulje također je preporučljivo uzimat za ublažavanje upalnih procesa u organizmu.

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (=2 kapsule): ulje sjemenki lana (linum usitatissimum), antioksidans: smjesa tokoferola; želatina

Sadržaj: ulje sjemenki lana (Linum usitatissimum) standardizirano na više od 65% nezasićenih masnih kiselina ALA CP, antioksidans, smjesa tokoferola, želatina

Upozorenje: Trudnicama i dojiljama preporučujemo posavjetovati se s liječnikom.

Upute za upotrebu: Popiti jednu kapsulu dva puta na dan.

Dodatne informacije: Visoka koncentracija alfa linolenske kiseline. Ulje lanenih sjemenki prirodno sadrži omega-3 masne kiseline biljnog podrijetla, a za razliku od ostalih ulja sadrži visoku koncentraciju alfa linolenske kiseline (ALA). Količina proizvoda je dovoljna za 30 dana primjene.

Pogledajte još:
Made on
Tilda