Magnezij Kapsule – 60 kapsula

Natura Line
14,90
KM

• Bitan za zdravlje srca

• Poboljšava koncentraciju

• Ublažava grčenje mišića nakon fizičkog napora

• Vege kapsule (bez želatine)

Magnezij je jedan od ključnih elemenata za funkcioniranje organizma. Sudjeluje u više od 300 biokemijskih procesa u organizmu. Bitan je za rad srca i mišića, te za zdravlje živčanog sustava.

U ljudskom tijelu 60-65% magnezija se nalazi zubima i kostima. Ostatak se nalazi u mišićima, stanicama i krvi.

Nedostatak magnezija može dovesti do raznih zdravstvenih tegoba, a prvi znakovi nedostatka magnezija su grčenje mišića, snažne glavobolje, nepravilni otkucaji srca, slaba koncentracija i cirkulacija.


Dobrobiti magnezija

Magnezij doprinosi normalnoj funkciji mišića (1). Uzimanje magnezija preporuča se ljudima koji se bave intenzivnim fizičkim naporima. On utječe na ravnotežu kemijskih reakcija koje sudjeluju u stvaranju energije u mišićima.

Također, magnezij smanjuje umor i iscrpljenost (2), pridonosi normalnom psihičkom funkcioniranju, očuvanju zdravlja zubi i kosti, te normalnom radu živčanog sustava. U sklopu sa ostalim mineralima, magnezij sudjeluje u upravljanju električnim impulsima koji povezuju mišiće i mozak i tako doprinose pravilnom radu živčanog sustava (3).

Užurbani život i nepravilna prehrana dovode do nedostatka magnezija u organizmu. Uzimanje određenih lijekova može uzrokovati nedostatak magnezija u organizmu.

Zbog navedenoga preporučuje se uzimati magnezij kao dodatak prehrani kako bi naš organizam mogao normalno funkcionirati.


Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (=1 kapsule): magnezij 239 mg (64 PU*%)

Sadržaj: tri-magnezijev dicitrat, tvar protiv zgrudnjavanja: magnezijeve soli masnih kiselina; ovojnica kapsule: hipromeloza

Upute za upotrebu: Popiti jednu kapsulu jednom dnevno.

Napomena: Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata djece. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života

Uvjeti čuvanja: Čuvati na suhom i tamnom mjestu pri sobnoj temperaturi do 25°C

Dodatne informacije: Sadrži magnezij koji doprinosi normalnoj funkciji mišića, smanjenju umora i iscrpljenosti te normalnom funkcioniranju živčanog sustava. Količina proizvoda je dovoljna za 60 dana primjene.

Pogledajte još:
Made on
Tilda