Artičoka + Vitamin E 60 kapsula

Natura Line
14,50
KM

• Pomaže u normalnom funkcioniranju jetre

• Pomaže u regeneraciji jetre

• Doprinosi uravnoteženoj probavi

Artičoka sadrži vitamine, minerale, antioksidanse, enzime, flavonoide te gorke tvari. Najaktivniji sastojak koji se nalazi u njenim listovima je cinarin – snažan antioksidans. Cinarin utječe na zaštitu jetrenih stanica i čišćenje jetre. Zdravlje jetre je od velike važnosti za cijeli organizam. Kako pomaže regeneraciju jetre stimulira i čišćenje krvi, uklanjanje toksina, bolju izmjenu tvari, ublažava i tegobe sa žući, gušteračom i snižava razinu kolesterola.

Čuva jetru

Artičoka štiti jetru od hepatotoksičnosti, odnosno od oštećenja uzrokovanog djelovanjem toksina. Djelovanje na jetru najbolje se očituje u ublažavanju negativnih učinka prekomjerne konzumacije alkohola, obrađene hrane i slično. Aktivni sastojak cinarin potiče jetru na proizvodnju žuči, što je jako važno ne samo za probavu masnoća nego i za ispiranje toksina iz cijelog organizma. (1).

Pomaže kod probavnih smetnji i rada bubrega

Artičoka se preporučuje kao pomoć osobama koje imaju poremećaje u radu probavnih organa. Koristi se kod loše probave posebno nakon teških jela, kod osjećaja nadimanja, grčeva i meteorizama u crijevima. Pomaže i kod rada bubrega, potiče mokrenje, djeluje diuretski. Preporuča se i za detoksikaciju organizma, naročito osobama koje uzimaju puno lijekova i osobama koje uzimaju veće količine alkohola, te dijabetičarima, zbog inulina.

Snažno djeluje na cijeli probavni sustav – zahvaljujući obilju vlakana potiče rad crijeva te sprečava zatvor. Pridonosi i rastu dobrih bakterija u crijevima. Također, smanjuje nadutost i mučninu (2).


Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (=2 kapsule): suhi ekstrakt lista artičoke standardiziran na 5% cinarina 527,68 mg; vitamin E 84 mg (700 PU*%).

Sadržaj: suhi ekstrakt lista artičoke (Cynara scolymus), D-alfa tokoferil sukcinat, maltodekstrin, tvar protiv zgrudnjavanja, magnezijeve soli masnih kiselina, kapsula: hipromeloza

Upozorenje: Trudnicama i dojiljama preporučujemo posavjetovati se s liječnikom.

Upute za upotrebu: Popiti jednu kapsulu dva puta na dan, nakon jela.

Dodatne informacije: Sadrži vitamin E koji doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Količina proizvoda je dovoljna za 30 dana primjene.

Pogledajte još:
Made on
Tilda