Echinacea kapi 50 ml

Natura Line
12,90
KM

• Poboljšanje općeg stanja organizma

• Prevencija i ublažavanje simptoma prehlade i gripe

• Podizanje imuniteta

Echinacea je biljka iznimno cijenjenja u fitoterapiji. Zbog svojih ljekovitih svojstava koristi se za poboljšanje općeg stanja organizma. Najčešća primjena biljnih kapi echinaceaea je za podizanje imuniteta, a osim u prevenciji bolesti koristi si se i za ublažavanje simptoma kod već razvijenih upala. Echinacea se često koristi za liječenje i prevenciju prehlade i gripe, a njeno protuupalno djelovanje dokazano je i u mnogim znanstvenim istraživanjima (1).

Obiluje antioksidansima

Echinacea obiluje spojevima koji djeluju antioksidativno poput flavonoida.

Antioksidansi su molekule koje sudjeluju u obrani stanice od oksidativnog stresa tj. stanja povezanog s kroničnim bolestima poput dijabetesa, bolesti srca i drugih. Znanstveno je dokazano kako više antioksidansa sadrže ekstrakti iz nadzemnih dijelova biljke u usporedbi s ekstraktima nastalih iz korijena (2).

Pozitivan učinak na imunitet i protuupalna svojstva

Echinacea je najpoznatija po blagotvornom djelovanju na imunološki sustav. Brojne studije otkrile su da ova biljka može pomoći vašem imunološkom sustavu u borbi protiv infekcija i virusa, što bi vam moglo pomoći da se brže oporavite od bolesti.

Njeno iznimno protuupalno djelovanje u kratkom roku pomaže ublažiti simptome virusnih i bakterijskih upala. Njena primjena preporučuje u sezoni infekcija dišnog sustava jer pomaže u jačanju obrambenih sposobnosti organizma. Za vrijeme bolesti, jer skraćuje njezino trajanje, preventivno i tijekom uzimanja antibiotika za dodatnu potporu organizmu.

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi:

Djeca 3-6 godinaDjeca 6-12 godinaOdrasli i djeca starija od 12 godina30 kapi45 kapi60 kapi760 mg*1140 mg*1520 mg*

*tinktura crvene rudbekije

Sadržaj: tinktura (nadzemnog dijela biljke) crvene rudbekije (Echinacea purpurea L.), alkohol 40% (v/v), voda.

Proizvod sadrži 40 vol % alkohola.

1 ml otopine odgovara 172,16 mg svježe biljke.

Upute za upotrebu: Djeca 3-6g.: 3 puta dnevno 5-10 kapi uz malo tekućine.

Djeca 6-12g.: 3 puta dnevno 10-15 kapi uz malo tekućine.

Odrasli i djeca starija od 12g.: 3 puta dnevno 20 kapi uz malo tekućine.

Upozorenje: Ne preporučuje se uzimati duže od 2 tjedna u kontinuitetu. Ne preporučuje se uzimati kod progresivnih sistemskih bolesti (TBC, leukemija), autoimunih bolesti, HIV-a, trudnicama, dojiljama i djeci mlađoj od 1 godine.

Pogledajte još:
Made on
Tilda