Beta glukan + vitamin C 60 kapsula

Natura Line
60,49
KM

Stalno ste bolesni? Upoznajte svog saveznika za besprijekoran imunitet!

• Pomaže jačanju imuniteta

• Djeluje antiviralno i antibakterijski

• Pomaže kod smanjenja umora i iscrpljenosti

Beta glukan je jedan od najpoznatijih saveznika u borbi za zaštitu i jačanje organizma. Beta glukan je jedan od najpopularnijih dodataka prehrani za pomoć kod jačanja imuniteta.

Došlo je do promjene vremena i nižih temperatura što itekako može utjecati na naš organizam. Mentalne i fizičke funkcije tijela mogu oslabiti, a organizam postaje izložen povećanom stresu i napadima brojnih virusa. Taman ste ozdravili, a nije prošlo ni nekoliko dana i vi ste opet prehlađeni. Scenarij koji vam se ponavlja iz godine u godinu i postaje već prilično dosadan? Problemi s imunitetom nisu rijetkost, ali nemojte dopustiti da postanu vaša stvarnost. Zdrav imunosni sustav je glavni preduvjet za zdravlje cijelog organizma i normalno funkcioniranje drugih sustava. Osim što našem tijelu hranom treba osigurati dovoljnu količinu vitamina, mineralnih soli i ostalih hranjivih tvari koje će povećati njegovu otpornost, dodaci prehrani su uvijek dobra nadogradnja.

Djelovanje beta glukana:

Jačanje imuniteta

Beta glukan se pokazao kao uspješno sredstvo za stimulaciju imonoloških stanica koje sudjeluju u obrani organizma i tako poboljšava aktivnosti imunološkog sustava, koji može pomoći u borbi protiv infekcija. Studija objavljena u časopisu “Nutrients” otkrila je da beta glukan iz gljiva može poboljšati opći imunitet. (1)

Smanjenje razine kolesterola

Redovita konzumacija beta glukana pomaže kod kontroliranja kolesterola u krvi, u održavanju ili postizanju odgovarajuće tjelesne težine te smanjuje rizik od srčanih bolesti.

Dobro je poznato da beta glukan aktivira imunitet (2)

Poboljšava zdravlje crijeva

Beta glukan može pomoći u promicanju rasta korisnih bakterija crijeva, što može poboljšati probavu i opće zdravlje crijeva. Studija objavljena u časopisu Journal of Functional Foods otkrila je da konzumacija beta glukana iz ječma može povećati obilje korisnih bakterija crijeva i poboljšati redovitost crijeva.(3)

Smanjuje upale

Beta glukan se pokazao kao učinkovito sredstvo za smanjenje upale, što može pomoći smanjiti rizik od kroničnih bolesti poput srčanih bolesti. (4)

Što je beta glukan?

Beta glukan je dugolančani polisaharid koji se dobiva iz stanične stjenke kvasca Saccharomyces cerevisiae. Može se naći u namirnicama kao što su zob, ječam i gljive (maitake, shiitake, čaga i reishi)

Još bitnih informacija o beta glukanu

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (=2 kapsule): beta glukan 1,3/1,6 1000 mg; vitamin C 24 mg (30 PU*%)

Sadržaj: beta glukan (beta –(1,3/1,6)-D-glukan) iz stjenke kvasca, ovojnica kapsule: hidroksipropilmetil celuloza, L-askorbinska kiselina, tvari protiv zgrudnjavanja: magnezijeve soli masnih kiselina i silicijev dioksid.

Upozorenje: Trudnicama i dojiljama preporučujemo posavjetovati se s liječnikom.

Upute za upotrebu: Popiti jednu kapsulu 1- 2 puta na dan, pola sata prije jela ili 2 sata nakon jela.

Dodatne informacije: Sadrži vitamin C koji doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti te normalnom metabolizmu stvaranja energije i normalnoj funkciji imunološkog sustava. Količina proizvoda je dovoljna za 30-60 dana primjene.

Napomena: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Pogledajte još:
Made on
Tilda