Eterično ulje Pačuli (10 ml)

Eterična ulja
18,90
KM
  • Pomaže kod hemeroida
  • proširenih vena i flebitisa
  • seboreje
  • akni i sličnih bolesti kože

Eterično ulje Pačuli ima farmakološko djelovanje, naširoko korišteno u kozmetičkoj i parfemskoj industriji. Djeluje kao dobar venotonik (tvar koja povisuje tonus vena) i potiče regeneraciju kože.

Pačuli je medicinska bilja Indije, Kine, Indonezije i Japana, mala je, grmolika, do 1 metar visoka biljka, s ovalnim listovima nazubljenih rubova. Naziv potječe iz Hindustana, a tradicionalno se koristila protiv uboda insekata i ugriza zmija. U Indiji se koristi kao sredstvo protiv mohalja (sličan učinak kao lavanda kod nas). Pačuli se intenzivno koristi u parfumeriji i kozmetičkoj industriji.

NAZIV: Eterično ulje Pačuli

BOTANIČKI NAZIV: Pogostemon cablin

NAČIN UZGOJA: Konvencionalni

NAČIN DOBIVANJA: destilacija vodenom parom listova

GLAVNE SASTAVNICE: alfa gvajen, beta kariofilen

ZEMLJA PODRIJETLA: Indonezija

UPOTREBA: U posudicu s vodom mirisne lampe staviti 5-10 kapi ulja, dopuniti je vodom i upaliti svjećicu ili ukapati ulje u ultrazvučni osvježivač zraka.

NAČIN ČUVANJA: Čuvati izvan dohvata djece. Čuvati u dobro zatvorenom spremniku na suhom, tamnom i hladnom mjestu

Izvor: Kemija i farmakologija esencijalnih ulja

Pogledajte još:
Made on
Tilda