Kolagen + vitamin C

Morski (riblji) kolagen sa dodatkom vitamina C sada u VEGE kapsulama

  • Poboljšava elastičnost kože
  • Jača kosu, kožu i nokte
  • Riblji kolagen
  • Vege kapsule (bez želatine)

Kolagen je jedan od najrasprostranjenijih proteina u vašem tijelu. Nalazi se u mišićima, kostima, koži, krvnim žilama, probavnom sustavu i zglobovima. On je zaslužan za elastičnost i mekoću kože kao i za čišćenje mrtvih stanica.

Molekule kolagena su prevelike da bi se apsorbirale kroz kožu, iz tog razloga kolagen je najbolje uzimati kroz prehranu ili kao dodatak prehrani.

Proizvodnja kolagena u tijelu se smanjuje kako starimo. Znakovi starenja poput bora, obješene kože te bolova u zglobovima zbog slabijih i potrošenih hrskavica samo su neki od znakova nedostatka kolagena u tijelu. Ostali čimbenici, poput prekomjernog unosa šećera, pušenja i čestog izlaganja suncu, su također zaslužni za smanjenje razina kolagena u tijelu.


Zdravlje kože

Istraživanje provedeno na ženama starosne dobi od 34-55 godina dokazalo da je upotreba 2.5-5 grama kolagena dnevno kroz 8 tjedana, značajno poboljšala elastičnost, hidrataciju i mekoću kože te smanjila suhoću. Bez ikakvih nuspojava. (1)

Sa godinama smanjuje se količina kolagena u organizmu što vodi gubitku elastičnosti kože što rezultira vidljivim celulitom. Kolagen može smanjiti celulit i strije. Poboljšanjem elastičnosti kože kolagen može smanjiti količinu „jamica“ u vašoj koži.

Smanjuje bolove u zglobovima

Jeste li ikada osjećali bol u nogama ili ukočenost? To je još jedan indikator manjka kolagena. Vaši ligamenti i zglobovi se kreću otežano što rezultira sa boli i ukrućenosti.

Mekana poput gela, struktura kolagena nam omogućava da se krećemo bez boli. Pomaže zglobovima da se olakšano kreću, smanjuje bol u zglobovima povezanu sa starenjem čak može smanjiti rizik od propadanja zglobova (2,3)

Istraživanja su pokazala da je uzimanje kolagena pomoglo pacijentima sa reumatoidnim artritisom smanjujući simptome oticanja zglobova. (4) U drugoj studiji, na pacijentima s osteoartritisom, uzimanje kolagena rezultiralo je značajnim olakšanjem pri izvođenju svakodnevnih aktivnosti poput hodanja, spavanja te boljoj kvaliteti života. (5)


Jačanje noktiju, zubi i kose

Kolagen je glavni protein potreban za izgradnju vaših noktiju, kose i zubi. Dodavanjem kolagena u prehranu možete ojačati svoje nokte i moguće je čak zaustaviti gubitak kose.

Istraživanje je ukazalo na povezanost između oporavka folikula i izvanstaničnog matriksa (kolagena), što sugerira da bi se kolagen mogao upotrijebiti i kod liječenja gubitka kose kao i bolesti vezanih uz zdravlje kože. (6)


Poboljšavanje zdravlja jetre

Aminokiseline kolagena pomažu pri smanjenju štete koju vaša jetra trpi u procesu apsorbiranja stranih supstanci, toksina i alkohola. Istraživanje je pokazalo da glicin, koji se nalazi u kolagenu ima veliku ulogu u smanjenju štete na jetri koja je nastala kao posljedica konzumacije alkohola. (7)


Zdrava probava

Tvari iz kolagena utječu na pravilan rad probave te mogu pomoći u sprječavanju crijevnih oštećenja i poremećaja crijevne propusnosti. Istraživanje je dokazalo da su kod pacijenata s upalnim bolestima crijeva smanjenje zalihe kolagena. Iz tog razloga dodavanjem kolagena u prehranu, njegove aminokiseline mogu omogućiti lakšu regeneraciju stjenki crijeva i pomoći pri mnogim oštećenjima crijeva. (8)

Zaštita kardiovaskularnog sustava

Kolagen sadrži aminokiselinu prolin koja pomaže zidovima arterija pri oslobađanju masti u krvotok te tako smanjuje nakupljanje masti u arterijama. Prolin je potreban za popravak tkiva unutar zglobova i arterija, a pomaže i u regulaciji krvnog tlaka. Kao dio kolagena koji se nalazi unutar zglobova, prolin ublažava efekte vibracija našeg tijela i pomaže nam pri održavanju zdravlja hrskavice tokom starenja.

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (=3 kapsule): Vitamin C 150 mg (188 PU*%), kolagen (934,5 mg)

Sadržaj: morski kolagen (riblji), L-askorbinska kiselina, tvar protiv zgrušavanja: magnezijeve soli masnih kiselina, ovojnica kapsule: hipromeloza

Upute za upotrebu: Popiti jednu kapsulu tri puta na dan, nakon jela.

Dodatne informacije: Sadrži vitamin C koji doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti te normalnom metabolizmu stvaranja energije i normalnoj funkciji imunološkog sustava. Količina proizvoda dovoljna je za 20 dana primjene.

Kolagen + vitamin C, 60 kapsula

  • Poboljšava elastičnost kože
  • Jača kosu, kožu i nokte
  • Riblji kolagen
  • Vege kapsule (bez želatine)
Made on
Tilda