Bamija 90 kapsula

Natura Line
34,90
KM
  • Može pomoći kod gastritisa
  • Prirodno regulira probavu
  • Potiče normalan rad jetre
  • Djeluje pozitivno na kognitivne sposobnosti

Bamija obiluje visokim sadržajem topivih i netopivih vlakana, vitaminom C, A, K i B skupine, a također je dobar izvor kalcija i kalija.

Bamija sadrži visoke koncentracije topivih i netopivih vlakana, vitamina C, kalija, kalcija te folne kiseline.

Njen izniman sastav stavlja ju na prvu liniju obrane organizma od štetnih vanjskih utjecaja.

Korisna je za poboljšanje probave, kognitivnih sposobnosti, ali i općeg stanja organizma.

1. Bogata hranjivim sastojcima

Bamija je izvrstan izvor vitamina C i K1. Vitamin C je vodotopiva hranjiva tvar koja doprinosi vašoj ukupnoj imunološkoj funkciji, dok je vitamin K1 vitamin topiv u mastima koji je poznat po svojoj ulozi u zgrušavanju krvi (1, 2). Uz to, bamija ima malo kalorija i ugljikohidrata, a sadrži malo proteina i vlakana. Mnogom voću i povrću nedostaje bjelančevina, što čini bamiju donekle jedinstvenom. Jesti dovoljno proteina povezano je s blagodatima za kontrolu tjelesne težine, kontrolu šećera u krvi, strukturu kostiju i mišićnu masu (3, 4).2. Sadrži korisne antioksidanse

Bamija sadrži mnoštvo antioksidansa koji koriste vašem zdravlju. Antioksidanti su spojevi u hrani koji odbijaju štetu od štetnih molekula nazvanih slobodni radikali (5). Glavni antioksidanti u bamiji su polifenoli, uključujući flavonoide i izokvercetin, kao i vitamini A i C (6). Istraživanja pokazuju da prehrana bogata polifenolima može poboljšati zdravlje srca smanjujući rizik od nastanka krvnih ugrušaka i oksidativnih oštećenja (7). Polifenoli mogu imati koristi i za zdravlje mozga zbog njihove jedinstvene sposobnosti da uđu u vaš mozak i zaštite od upale (8). Ovi obrambeni mehanizmi mogu vam zaštititi mozak od simptoma starenja i poboljšati spoznaju, učenje i pamćenje (9).


3. Pomaže u održavanju razine šećera u krvi

Održavanje zdrave razine šećera u krvi vrlo je važno za vaše cjelokupno zdravlje. Stalno povišen šećer u krvi može dovesti do predijabetesa i dijabetesa tipa 2. Istraživanja na miševima pokazuju da jedenje bamije ili ekstrakta bamije može pomoći u smanjenju razine šećera u krvi (10). U jednoj studiji, štakori kojima je davan tekući šećer i pročišćena bamija imali su manje skokova šećera u krvi nego životinje u kontrolnoj skupini (11). Istraživači su sugerirali da je bamija smanjila apsorpciju šećera u probavnom traktu, što je dovelo do stabilnijeg odgovora na šećer u krvi (12). Ipak, bamija može ometati metformin, uobičajeni lijek za dijabetes. Stoga se ne preporučuje jedenje bamije onima koji uzimaju ovaj lijek (13).


Neto količina: 90 kapsula (=43,2 g)

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (=3 kapsule):

Ekstrakt ploda bamije u prahu    1029 mg

Sastojci: ekstrakt ploda bamije u prahu ( Abelmoschus esculentus), tvar protiv zgrudnjavanja: magnezijeve soli masnih kiselina, kapsula (hipromeloza)

Upute za upotrebu: Popiti 3 kapsule dnevno s tekućinom.

Napomene: Preporučene dnevne doze ne smiju se prkeoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece.

Uvjeti čuvanja: Čuvati na suhom, tamnom mjestu pri sobnoj temperaturi.

Pogledajte još:
Made on
Tilda