Echinacea + Vitamin C 60 kapsula ROK: 06/2024

Natura Line
10,45
KM
20,90
KM

• Poboljšanje općeg stanja organizma

• Prevencija i ublažavanje simptoma prehlade i gripe

• Podizanje imuniteta

Echinacea je biljka iznimno cijenjenja u fitoterapiji. Zbog svojih ljekovitih svojstava koristi se za poboljšanje općeg stanja organizma. Echinacea se često koristi za liječenje i prevenciju prehlade i gripe, a njeno protuupalno djelovanje dokazano je i u mnogim znanstvenim istraživanjima (1).

VRIJEME JE SAVRŠENO ZA ŠETNJU: A vi ne možete iz kuće jer vas ponovno lovi prehlada? Echinacea je pravo rješenje!

Echinacea je biljka porijeklom iz Sjedinjenih Američkih Država, a u Europi je postala popularna tijekom 20. stoljeća. Nerijetko se koristi za jačanje imunološkog sustava, ali je korisna i za olakšavanje tegoba prehlade i dišnih puteva.Vrlo često nam se događa da nakon prehlade koju ”uhvatimo” preko zime, ista ponovno dolazi kako se proljeće bliži. Prevencija je svakako pola zdravlja, ali što kada je prehlada već tu, a vrijeme nas jednostavno mami da izađemo iz kuće?

Obiluje antioksidansima

Echinacea obiluje spojevima koji djeluju antioksidativno poput flavonoida.

Antioksidansi su molekule koje sudjeluju u obrani stanice od oksidativnog stresa tj. stanja povezanog s kroničnim bolestima poput dijabetesa, bolesti srca i drugih. Znanstveno je dokazano kako više antioksidansa sadrže ekstrakti iz nadzemnih dijelova biljke u usporedbi s ekstraktima nastalih iz korijena (2).

Pozitivan učinak na imunitet i protuupalna svojstva

Echinacea je najpoznatija po blagotvornom djelovanju na imunološki sustav. Brojne studije otkrile su da ova biljka može pomoći vašem imunološkom sustavu u borbi protiv infekcija i virusa, što bi vam moglo pomoći da se brže oporavite od bolesti.

Njeno iznimno protuupalno djelovanje u kratkom roku pomaže ublažiti simptome virusnih i bakterijskih upala. Njena primjena preporučuje u sezoni infekcija dišnog sustava jer pomaže u jačanju obrambenih sposobnosti organizma. Za vrijeme bolesti, jer skraćuje njezino trajanje, preventivno i tijekom uzimanja antibiotika za dodatnu potporu organizmu.

Sastav: ekstrakt nadzemnog dijela biljke echinaceae u prahu (Echinacea purpurea) 4% polifenola, L-askorbinska kiselina, tvar protiv zgrudnjavanja: magnezijeve soli masnih kiselina, kapsula: hipromeloza

Neto količina: 60 kapsula (= 27,6 g)

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (=2 kapsule):

ekstrakt echinaceae u prahu: 630 mg

vitamin C: 252 mg           315% PU*

PU*=preporučeni dnevni unos

Pogledajte još:
Made on
Tilda