Kapi koprive 50 ml

Natura Line
14,30
KM

• Protiv ispadanja kose

• Prirodni diuretik

• Prirodni izvor željeza

Kopriva je djelotvorna kod problema prekomjernog ispadanja kose. Ona prokrvljuje vlasište i potiče cirkulaciju te samim time i obnovu folikula te rast nove kose.

Osim kod unutarnjeg djelovanja na rast kose, ove kapi djelotvorne su kod probavnih tegoba i anemije. Kopriva obiluje vitaminom C te sadrži sadrži kalcij, kalij i fosfor. Ona je biljka koja u svome sastavu sadrži najviše željeza. Osim toga, ima diuretično djelovanje zbog čega je korisna kod izbacivanja viška vode iz tijela.

Kopriva je ljekovita samonikla biljka koja se najčešće bere u jesen, a ljekovita je cijela biljka. Može se konzumirati svježa ili osušena, pripremljena u obliku čaja i tinkture odnosno biljnih kapi.

Ljekovito djelovanje koprive

Konzumiranje koprive kao dodatka prehrani odličan je način unošenja raznih, tijelu potrebnih, vitamina i minerala.

Iznimno je korisna biljka te sadrži velike količine željeza, kalcija, magnezija, natrija, kalija, fosfora te vitamine A, B2, C i K. Malo koja biljka ima toliko provjerenih ljekovitih djelovanja kao kopriva (1). Smanjuje migrene, koristi se za jačanje imuniteta i prirodni je diuretik. Sadrži flavonoide i sterole koji dobro utječu na rad organizma. Kapi koprive se mogu koristiti i kod problema sa opadanjem kose te kod tanke i slabe kose tako što će korištenjem dati sve vitamine i minerale potrebne za jačanje folikula kose.

Iako se može koristiti za prevenciju i pomoć u rješavanju raznih problema u organizmu izrazito je učinkovita kad su u pitanju problemi kose i vlasišta stoga se koristi za već spomenuto jačanje korijena kose, protiv svrbeža vlasišta i protiv peruti.

Mnoga su pozitivna djelovanja ove izrazito ljekovite biljke među kojima su: rješavanje problema vlasišta, pomoć kod anemije, manjka energije, reumatizma, pročišćuje krv, pomaže u prevenciji ateroskleroze, potiče zdraviji izgled kože.

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (=60 kapi): Tinktura lista velike koprive 1520 mg, 1 ml otopine odgovara 174,42 mg svježe biljke

Sadržaj: alkoholno-vodena tinktura lista velike koprive (Urtica dioica), alkohol, pročišćena voda. Sadrži 40% vol alkohola.

Upute za upotrebu: Odrasli i djeca starija od 12 godina 3 puta dnevno 20 kapi razrijeđeno u vodi.

Upozorenje: Ne preporučuje se uzimati duže od 4 tjedna u kontinuitetu. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

Pogledajte još:
Made on
Tilda